Negeri jelapang padi Kedah Darul Aman menjadi tuan rumah Hari Inovasi JKR Malaysia bagi tahun 2014. Program tahunan ini telah diadakan pada 16 hingga 18 November 2014 bertempat di TH Hotel Alor Star dengan bertemakan Inovasi Pencetus Transformasi.

Inovasi adalah hasil cetusan idea-idea yang kreatif dan inovatif dalam mana-mana aspek kerja yang dapat meningkatkan kualiti dan yang dapat membawa perubahan dalam pelaksanaan kerja/tugasan, system, prosedur atau kaedah kearah lebih produktif kepada jabatan. Antara acaramajlis yang berlangsung pada hari inovasi ialah Mesyuarat Pengarah-pengarah, Mesyuarat Jurutera-jurutera Daerah, Mesyuarat Wakil Kader dan Konvensyen Kumpulan Inovatif & Kreatif (KIK).

Sepuluh kumpulan inovatif dan kreatif (KIK) telah mengambil bahagian dan mempersembahkan hasil inovasi masing-masing. K-Team daripada JKR Kerian dan Kumpulan Teras 2 daripada JKR Batang Padang terpilih mewakili JKR Perak. K-Team telah berjaya menjadi naib juara ketegori pengurusan dengan tajuk kesukaran mencari data kontraktor. Tahniah dan syabas kepada kumpulan K-Team.

Ke Foto Galeri

  • JKR Malaysia
logobawah
Hakmilik © 2020 JABATAN KERJA RAYA PERAK DARUL RIDZUAN
Paparan terbaik melalui Mozilla Firefox dan Google Chrome dengan resolusi 1024 x 768 ke atas.Laman Web ini menggunakan SUSUN ATUR RESPONSIF. Kemaskini Terakhir : Jumaat 22 Mei 2020, 03:45:13.