Dengan keluasan tanah 1.012 hektar telah dibanggunkan sebuah masjid yang berkeluasan lantai 831.16 meter persegi. Masjid yang bakal dapat menampong jemaah seramai 800 orang dalam satu-satu masa telah dibina oleh Virtual Perfection Enterprise dengan kos RM 2.4 juta.


Dengan siapnya masjid ini, ianya dapat memberi kelegaan kepada penduduk setempat yang beragama islam terutamanya disekitar Batu 4 Jalan Gerik / Kulim dan taman-taman perumahan sekitarnya. Selain dari itu diharapkan ianya dapat memberi kemudahan persingahan terutamanya mereka yang berulang-alik dari Butterworth ke Kota Baru Kelantan.

Pada hari ini 26 Januari 2015 telah berlangsungnya majlis penyerahan bangunan masjid baru Jalan Gerik€”Kulim. Jabatan Kerja Raya diwakili oleh Timbalan Pengarah Tn. Haji Jamilol Nasir bin Saad dan wakil pelanggan diwakili oleh Dato€™ Hasim bin Haji Hasan daripada Pejabat Pembangunan Persekutuan Negeri Perak.

Ke Foto Galeri

  • JKR Malaysia
logobawah
Hakmilik © 2020 JABATAN KERJA RAYA PERAK DARUL RIDZUAN
Paparan terbaik melalui Mozilla Firefox dan Google Chrome dengan resolusi 1024 x 768 ke atas.Laman Web ini menggunakan SUSUN ATUR RESPONSIF. Kemaskini Terakhir : Jumaat 22 Mei 2020, 03:45:13.